Høstferie på hytta


Deilig å tilbringe høstferien på hytta for første gang. Fortsatt nok å finne på, men har kommet så langt at det fint går an å kose seg mens man er på hytta. Den tiden vi ikke slappet av ble brukt til:

 • Legging av gulv på soverom, gang og bod
 • Bod ble gjort ferdig med panel på vegger og tak i tillegg til gulv. Tilslutt ble hylle montert for lagring av(inntil videre verktøy) alt mulig.
 • Oljing av gulv (soverom, gang og hems). En tidkrevende jobb, men som det er greit å være ferdig med. Husk vær nøye med hvilket merke olje du kjøper. Kan ha noen tips der hvis noen er i tvil…
 • Håndtak montert på kjøkkeninnredning
 • I tillegg var vår kjære franske elektrikker innom og koblet strøm på kjøkkenet slik at vi kunne innvie steikovn og platetopp, avtrekksvifte mm

Se vedlagte bilder som viser hvor fint vi begynner å få det(og et par bilder som viser hvor fint det er på Smøla/Edøy):

Kom gjerne innom og hils på oss. Vi har plass Smilefjes

Reklame

8 kommentarer on “Høstferie på hytta”

 1. Marianne sier:

  Hei! Er innom og kikker på bloggen din innimellom. Skal bygge en hytte og vurderer en modell som ligner på den du har bygget. Ser ut som du får en veldig fin hytte! 🙂 Er litt spent på hvordan hemsen innvendig blir. Håper du kan legge ut noen bilder når det er på plass. Lykke til videre i prosessen!

  • Brigt Gjevik sier:

   Hei. Vi har ikke ferdigstilt hems helt enda, men den er såpass ferdig at jeg skal prøve å huske å ta noen bilder når vi skal utover til helgen. Vi er ferdig med rominndeling på hems, mens listverk, dør og rekkverk gjenstår. Vi har valgt å dele hemsen i to. Et stort rom som er avdelt med dør hvor vi regner med å få til 4-6 sengeplasser. Og et rom der hvor trapp kommer opp og som er åpen mot stue/kjøkken.
   Vi er bra fornøyd med hytta vi har bygd oss og vi bistår gjerne med tips og erfaringer hvis dere trenger det 🙂

 2. Marianne sier:

  Supert, gleder meg til å se bilder 🙂 Hvor bred er forresten hemsen? Er veldig interessert i tips hvis det er ting som har dukket opp i prosessen som man burde tenkt på før. Nå har ikke vi planer om å bygge hytta selv, blir snekkere som tar hele jobben.

 3. Else Randi Tømmervåg sier:

  Hei! Du nevner at du kan ha noen tips i forhold til oljing av gulv. Synes gulvet var veldig vint og kunne tenkt meg noe av det samme.Hvilken olje ogfarge har du brukt?? Takknemelig for raskt svar, siden gulvene på hytta er klar til å oljes i løpet av neste uke.

  Else

  • Brigt Gjevik sier:

   Etter å ha oljet gulv hjemme i huset vårt som vi har pusset opp over flere år, samt nå på hytta, så har jeg noe erfaring ja.
   Merke: Jeg har opp igjennom åra alltid vendt tilbake tiltreolje fra Faxe(dansk merke). Unntaket er nå sist gang på hytta. Da fant jeg ikke det merket lengre(handlet da på Obs som alltid har hatt det før). Endte derfor opp med olje fra Scanox som de kaller for «Trestjerner». Den viste seg å ikke være så aller værst. Jeg har i senere tid kun benyttet olje tilsatt hvitt farvestoff. Hvis man kjøper feil olje, har jeg erfart at den enten har lite farvepigment eller feil konsistens slik at den er vanskelig å påføre(for tyntflytende).
   Påføring, noen stikkord:
   -ha utover olje på et felt på gulvet, feks 3-4 bordbredder. La det stå i ca 15 minutter. Flytt overskytende olje til et nytt felt med en nal eller lignende. Mens oljen står i 15 minutter på neste felt, polerer du det forrige med en klut. Ved store flater kan du vurdere å leie roterende poleringsmaskin, men jeg har som regel gjort dette for hånd. Etterfyll med olje når du ikke klarer å lage en «dam» som dekker hele feltet.
   – sett av godt med tid
   – ha masse med kluter, gjerne bomull som ikke loer. f.eks hvite t-shirts el
   – begynn i motsatt ende av hvor døra er, da det er praktisk å ende opp ved døra
   – gulvet er tørt nok til å gåes på dagen etterpå

   Lykke til, Brigt

   • Else Randi Tømmervåg sier:

    Tusen takk for gode tips! Har sett på den oljen du nevner kalt «trestjerner». Regner med det er fargen «hvit» dere har benyttet?? Har også prøvd ut en olje fra «Møretyri», men den gir veldig lite hvitpigmentering..(Mulig vi ikke har påført den helt optimalt..)
    Flott hytte forresten!Og Smøla et flott sted å ha hytte..
    mvh Else

   • Brigt Gjevik sier:

    Hei igjen. Det er den som heter Hvit vi har brukt ja. Smøla er et flott sted å ha hytte ja. Ikke spesielt bra vær denne gangen, men det har sin sjarm med ruskevær og.

    Går det an å spørre hvor dere bygger hytte hen?

    Brigt

 4. Else Randi Tømmervåg sier:

  Flott, da tror jeg vi går for Trestjerner olje i fargen hvit:)
  Er selv fra Tustna og forstår veldig godt at man bygger seg hytte ute ved havet:) Selv valgte vi å bygge hytte på fjellet, nærmere bestemt i Stordal på Sunnmøre. Veldig spennende å være midt i en hyttebyggeprosess, mange valg som skal tas.
  Igjen; tusen takk for gode tips.
  Else


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s